Ein blir aldri ferdig med å fikse gjerde

Når ein driv med sauer, er ein som regel avhengig av ein del gjerder. Så lenge ein har gjerder, blir ein aldri ferdig med vedlikehald…

Planen vår er å skilje vêrlamma frå sauene og simpelamma. Det er for tida uro i flokken, fordi smågutane jagar og stressar både damene og seg sjølve.

Vêrlamma skal gå på heimebøen til det er slaktetid – medan mødrene og søstrene skal vere innesteng på beite ved Storefjellet / Trollhola. Dermed gjekk denne regnvêrsdagen (og fleire dagar før) med til å bære staur, netting, streng… og ikkje minst å fikse på gjerde.

Det går tursti inn i området, så difor laga vi gjerdeklyv, både nede ved sjøen og der stien går inn til Trollhola. God tur!

Instagram story

Liknande innlegg:

Matamål stand (foto: Firda) - reksta.no
Lars Erik i aksjon med å reparere gjerde.
Kosevêr og Lars Erik har god kontakt
Pølse frå Reksta // ost frå Ostegården // øl frå Kinn
Debiogodkjent ramslaukpuré
Nofence-sau – reksta.no
Den digitale bonden på julemarknad
Produkt Reksta villsau - www.reksta.no
Ny avlsvêr framme på Reksta
Økologisk, nisjeslakt, skinnretur - Reksta villsau
Kjøtdeig av hjort - Reksta Villsau
Bondens Marked i Sogndal - Reksta villsau
Sauesanking - Reksta villsau
Villsauer på båttur - www.reksta.no
Rognebær - Reksta villsau
Ramslauk - Reksta villsau
Reksta Villsau - reksta.no
Reksta Villsau - reksta.no
1 kg pølse x 240
Rek i land på Reksta
Feilmerka pølse
Rek i land på Reksta
Gjensynsglede på toppen
Fermentert hjorte- og sauekjøtt
Fermentert villsaukjøtt
Kverning Reksta villsaukjøt
Sauene får ein godbit i snøen
God solsnu og god jul frå Reksta Villsau!
Smaksprøving Bondens Butikk - Reksta villsau
Pølsekurs hos Magnhild
Pølsestapping Reksta Villsau
Slakt august 2015
Skinn i stol
Matchvekt 1000 gram
Vi tilset berre salt, 40 g pr kg kjøt
Spekepølser pakka til jul
Pølser i røyken
Kjøt blanda med salt blir vakuumert
Pølsekurs hos Magnhild